Geacht college,
Het college van B&W van Vlissingen heeft besloten om tien extra parkeerplaatsen, opgenomen in de omgevingsvergunning van 2021 voor de nieuwbouw van IKC De Parelburcht in Oost-Souburg, te schrappen. Deze beslissing is gebaseerd op achterhaalde onderzoeken uit 2018 en 2020, terwijl de huidige parkeerproblematiek in de kern van Oost-Souburg al jaren bekend is. Dit besluit negeert de zorgen van omwonenden en creëert verdere verkeers- en parkeeroverlast, zonder zicht op een concrete oplossing voor de komende jaren.
Partij Souburg-Ritthem ontvangt graag antwoord op de volgende vragen:
- Waarom baseert het college haar beslissing om tien parkeerplaatsen te schrappen op verouderde onderzoeken uit 2018 en 2020?
- Hoe verklaart het college de tegenstrijdigheid tussen de omgevingsvergunning uit 2021, waarin de parkeerplaatsen noodzakelijk werden geacht en de beslissing in 2024 dat deze niet meer nodig zijn?
- Waarom heeft het college sinds januari 2023, toen het op de hoogte werd gesteld van de fout in de omgevingsvergunning, geen actie ondernomen om het probleem proactief op te lossen?
- Wat is de reden dat het college een paraplubestemmingsplan belangrijker acht dan de feitelijke verkeerssituatie en parkeerdruk in Oost-Souburg?
- Waarom schuift het college de aanpak van de huidige parkeerproblematiek door naar 2027/2028, terwijl omwonenden nu dagelijks te maken hebben met ernstige overlast?
- Welke concrete stappen gaat het college nemen om de verkeersveiligheid rondom het IKC De Parelburcht te waarborgen, gezien de toename van verkeersbewegingen tijdens breng- en haaltijden?
- Wat gaat het college doen aan de structurele parkeerproblemen veroorzaakt door bedrijfsbussen en extra bezoekers? Heeft het college in eerdere parkeeronderzoeken rekening gehouden met de bedrijfsbussen en extra bezoekers of zijn deze over het hoofd gezien?
- Waarom weigert het college een nieuw, gedetailleerd parkeeronderzoek uit te voeren dat rekening houdt met de huidige situatie en toekomstige verkeersbewegingen?
- Welke rol speelt de stem van omwonenden in dit proces? Hoe wil het college het vertrouwen van deze inwoners herstellen, gezien hun klachten en zorgen stelselmatig genegeerd lijken te worden? Welke concrete garanties geeft het college aan de omwonende dat er op korte termijn daadwerkelijk een oplossing komt voor de ernstige parkeeroverlast in Oost-Souburg?